Sastojci:
- 2 velika patlidžana
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 paradajza srednje veličine
- 1 mladi luk
- 1 čena belog lika (sitno iseckan)
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1/4 šolje sveže isceđenog limuna
- 6 listića bosiljka (sitno naseckanih)
- 6 listića nane (sitno naseckanih)
- 1 kašika svežeg peršuna (sitno naseckanog)
- so
- sirće
- biber
Priprema:
Cele patlidžane pecite na roštilju oko 30 minuta, okrećući ih svakih 5 minuta kako bi se ravnomerno ispekli. Kada su pečeni ostavite ih da se ohlade, a nakon toga odvojite meso patlidžana i usitnite ga.
Pomešajte sve navedene sastojke osim paradajza i dodajte im usitnjeno meso patlidžana i dobro promešajte da se sastojci sjedine. Na kraju dodajte paradajz iseckan po želji i sve još jednom nežno promešajte.
Izvor: Alternativa za vas
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!