Sastojci:

  • 2 velika patlidžana
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 paradajza srednje veličine
  • 1 mladi luk
  • 1 čena belog lika (sitno iseckan)
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1/4 šolje sveže isceđenog limuna
  • 6 listića bosiljka (sitno naseckanih)
  • 6 listića nane (sitno naseckanih)
  • 1 kašika svežeg peršuna (sitno naseckanog)
  • so
  • sirće
  • biber

Priprema:

Cele patlidžane pecite na roštilju oko 30 minuta, okrećući ih svakih 5 minuta kako bi se ravnomerno ispekli. Kada su pečeni ostavite ih da se ohlade, a nakon toga odvojite meso patlidžana i usitnite ga.

Vegetarijanska jela: recept za bolonjeze sos od plavog patlidžana...

Pomešajte sve navedene sastojke osim paradajza i dodajte im usitnjeno meso patlidžana i dobro promešajte da se sastojci sjedine. Na kraju dodajte paradajz iseckan po želji i sve još jednom nežno promešajte.

Izvor: Alternativa za vas