Patlidžan je jedna od retkih povrćki koju možete koristiti na različite načine. Evo kako možete lako da napravite niskokaloričnu, a hranljivu salatu od patlidžana...

Sastojci:
- 2 velika patlidžana
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 paradajza srednje veličine
- 1 mladi luk
- 1 čena belog lika (sitno iseckan)
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1/4 šolje sveže isceđenog limuna
- 6 listića bosiljka (sitno naseckanih)
- 6 listića nane (sitno naseckanih)
- 1 kašika svežeg peršuna (sitno naseckanog)
- so
- sirće
- biber
Priprema:
Cele patlidžane pecite na roštilju oko 30 minuta, okrećući ih svakih 5 minuta kako bi se ravnomerno ispekli. Kada su pečeni ostavite ih da se ohlade, a nakon toga odvojite meso patlidžana i usitnite ga.
Vegetarijanska jela: recept za bolonjeze sos od plavog patlidžana...
Pomešajte sve navedene sastojke osim paradajza i dodajte im usitnjeno meso patlidžana i dobro promešajte da se sastojci sjedine. Na kraju dodajte paradajz iseckan po želji i sve još jednom nežno promešajte.
Izvor: Alternativa za vas