Sastojci:
- ½ kg blitve
- 1 šolja integralnog pirinča, koji treba da odstoji u vodi 10 minuta
- ½ šolje maslinovog ulja
- ½ šolje seckanog crnog luka
- sok od 1 limuna
- ½ šolje seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Dobro operite blitvu. Odsecite stabljike, pa ih iseckajte. Iseckajte i listove, pa odložite sve u rešetkastu posudu da se ocedi od vode.
Zagrejte ulje, pa na ulju prodinstajte luk dok ne omekša. Posolite morskom solju. Dodajte ovome natopljeni pirinač, pa nekoliko minuta krčkajte, protresajući tiganj. Dok ovo radite, stavite 1 i po šolju vode da se zagreje do ključanja. Potom dolijte vodu u posudu sa pirinčem i blitvom, pa krčkajte sve dok se pirinač potpuno ne skuva (15-20 minuta). Ostavite sve da odstoji nekoliko minuta pre nego što poslužite.
Izvor: Zdrava hrana
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak