Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 velika šolja sitne soje
- 1 šoljica graška
- 1 šoljica pirinča
- 1 šoljica kukuruza
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- malo lišća celera i peršuna
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 čena belog luka
- 1 velika glavica crnog luka
- po ukusu so
- biber
- suvi biljni začin
Priprema:
Beli luk i crni luk samleti, izmešati sa rendanom šargarepom, paštrnakom, peršunom, pirinčom, graškom, kukuruzom, sojom i seckanim lišćem celera i peršuna. Sve lepo izmešati i dodati začine po ukusu. Ko voli može staviti i origano.
Ostaviti smesu u frižider 15-tak minuta. Listove kiselog kupusa proprati ako je jako kiseo. Na svaki list staviti dve kašike smese pa smotati sarmu. Ređati u lonac i naliti vodom da ogrezne. Posuti alevom paprikom i poklopiti. Ostaviti da se kuva na laganoj vatri oko 2 sata.
Izvor: Recepti
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša