Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 velika šolja sitne soje
- 1 šoljica graška
- 1 šoljica pirinča
- 1 šoljica kukuruza
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- malo lišća celera i peršuna
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 čena belog luka
- 1 velika glavica crnog luka
- po ukusu so
- biber
- suvi biljni začin
Priprema:
Beli luk i crni luk samleti, izmešati sa rendanom šargarepom, paštrnakom, peršunom, pirinčom, graškom, kukuruzom, sojom i seckanim lišćem celera i peršuna. Sve lepo izmešati i dodati začine po ukusu. Ko voli može staviti i origano.
Ostaviti smesu u frižider 15-tak minuta. Listove kiselog kupusa proprati ako je jako kiseo. Na svaki list staviti dve kašike smese pa smotati sarmu. Ređati u lonac i naliti vodom da ogrezne. Posuti alevom paprikom i poklopiti. Ostaviti da se kuva na laganoj vatri oko 2 sata.
Izvor: Recepti
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!