Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 1 velika šolja sitne soje
- 1 šoljica graška
- 1 šoljica pirinča
- 1 šoljica kukuruza
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- malo lišća celera i peršuna
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 čena belog luka
- 1 velika glavica crnog luka
- po ukusu so
- biber
- suvi biljni začin
Priprema:
Beli luk i crni luk samleti, izmešati sa rendanom šargarepom, paštrnakom, peršunom, pirinčom, graškom, kukuruzom, sojom i seckanim lišćem celera i peršuna. Sve lepo izmešati i dodati začine po ukusu. Ko voli može staviti i origano.
Ostaviti smesu u frižider 15-tak minuta. Listove kiselog kupusa proprati ako je jako kiseo. Na svaki list staviti dve kašike smese pa smotati sarmu. Ređati u lonac i naliti vodom da ogrezne. Posuti alevom paprikom i poklopiti. Ostaviti da se kuva na laganoj vatri oko 2 sata.
Izvor: Recepti
3 horoskopska znaka shvataju šta je sreća 11. marta 2025: Veliko bogatstvo biće im servirano na srebrnoj tacni
Kako da se zaštitite od toksičnog manipulatora? 3 načina da ne upadnete u zamku čim vam neko kaže da grešite
3 horoskopska znaka su magnet za novac 3. marta 2025: Osećaju dodir luksuza o kojem su samo sanjali
Šta donosi pomračenje krvavog Meseca 14. marta 2025? Svi osećaju erupciju, a 2 znaka treba da odlože sve odluke
Dnevni horoskop za 13. mart 2025: Strelac sam sebe koči, Ribe više ne skrivaju svoju originalnost