Sastojci:
- pakovanje bukovača
- 6 kašika tamari sosa (zamenski može i soja sos bez šećera i konzervansa)
- 2 kašike soka od đumbira
- 4 kašike namaza od indijskih oraha
- seckano povrće - zelena satala, crni luk, paradajz, paprika
- 2 kašike semena golice
- 1 kašika chia semenki
Priprema:
Bukovače očistiti od nečistoća vlažnim ubrusom. Ukoliko su bukovače velike, prepoloviti ih ili iseći na manje parčiće. Poslagati ih u pliću i širu posudu u jednom sloju. U zasebnoj posudi izmešati tamari i sok od đumbira (komad đumbira se izrenda na najsitnije rende a potom iscedi sok). Dobijenu marinadu posuti preko bukovača. Ostaviti u frižideru nekoliko sati. Bukovače će otpusiti svoj sok tako da će se marinade biti još više.
Povrće po želji se isecka, preko toga poslagati bukovače (prethodno ih malo ocediti od marinade), posuti golicom i chia semenkama.
Izvor: Veganjamcije
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!