Sastojci:

  • pakovanje bukovača
  • 6 kašika tamari sosa (zamenski može i soja sos bez šećera i konzervansa)
  • 2 kašike soka od đumbira
  • 4 kašike namaza od indijskih oraha
  • seckano povrće - zelena satala, crni luk, paradajz, paprika
  • 2 kašike semena golice
  • 1 kašika chia semenki

Priprema:

Bukovače očistiti od nečistoća vlažnim ubrusom. Ukoliko su bukovače velike, prepoloviti ih ili iseći na manje parčiće. Poslagati ih u pliću i širu posudu u jednom sloju. U zasebnoj posudi izmešati tamari i sok od đumbira (komad đumbira se izrenda na najsitnije rende a potom iscedi sok). Dobijenu marinadu posuti preko bukovača. Ostaviti u frižideru nekoliko sati. Bukovače će otpusiti svoj sok tako da će se marinade biti još više.

Povrće po želji se isecka, preko toga poslagati bukovače (prethodno ih malo ocediti od marinade), posuti golicom i chia semenkama.

Izvor: Veganjamcije