Sastojci:
- 250 g heljdinog brašna
- kašika ulja
- kašičica morske soli
- 1/4 l mlakog pirinčanog mleka
- 1/2 veze peršunovog lista
- 1/4 l vrele vode
Priprema:
Poparite brašno vrelom vodom i ostavite da odstoji 30 minuta. Postepeno dodajte mleko izmešano sa solju i dalje mešajte da se ne zgrudva. Dobro izradite testo i dodajte ulje i sitno seckan peršunov list. Ostavite 90 minuta da se odmori. U tiganju pecite tanke palačinke i filujte ih po želji.
Napomena: Palačinke od heljdinog brašna možete da filujete pojedinačno ili kao tortu. Možete da ih pravite i kao slatku varijantu, s manje soli i bez peršunovog lista.
Izvor: Lisa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!