Sastojci:
- 100 g badema, oraha, lešnika (najbolje proprženih) ili kikirikija
- 50 g zobenih pahuljica
- 100 g urmi, suvih šljiva ili suvog grožđa
- 6-7 kašika kikiriki-maslaca, maslaca od badema ili lešnika
- 150 g tamne čokolade
Priprema:
Bademe (ili drugo što ste odabrali) i zobene pahuljice usitnite u blenderu ili multipraktiku. Istresite ih u činiju pa blenderom usitnite urme (odnosno suve šljive ili suvo grožđe koje ste pre toga natopili da omekšaju i dobro ocedili). Kad od suvog voća nastane gusta pasta, dodajte biljni maslac koji ste odabrali.
Nakon što se povežu, dodajte ih u činiju sa samlevenim sastojcima. Dobro promešajte; po potrebi dodajte još biljnog maslaca. Uzimajte po kašičići smese i oblikujte kuglice. Na poslužavnik stavite papir za pečenje.
Na pari u dubljoj posudi rastopite čokoladu, pa viljuškom u nju spuštajte kuglice kako bi cele bile oblivene čokoladom. Stavite ih na papir za pečenje i ako želite, pospite naseckanim orašastim plodovima. Ostavite da se ohladi i čokolada stvrdne.
3 horoskopska znaka shvataju šta je sreća 11. marta 2025: Veliko bogatstvo biće im servirano na srebrnoj tacni
Kako da se zaštitite od toksičnog manipulatora? 3 načina da ne upadnete u zamku čim vam neko kaže da grešite
3 horoskopska znaka su magnet za novac 3. marta 2025: Osećaju dodir luksuza o kojem su samo sanjali
Šta donosi pomračenje krvavog Meseca 14. marta 2025? Svi osećaju erupciju, a 2 znaka treba da odlože sve odluke
Dnevni horoskop za 13. mart 2025: Strelac sam sebe koči, Ribe više ne skrivaju svoju originalnost