Sve popularniji koncept hibridne kuhinje, u kojoj se standardni sastojci poznatog jela zamenjuju namirnicama dijametralno suprotne prirode i ukusa dok se poznati izgled i forma jela zadržava, dobio je svog šampiona u japanskom kuvaru i stilisti obroka Micukiju Morijasu.

Protekle, 2015. godine godine je sa svojim salata-tortama gostovao po japanskim restoranima, a zbog velikog interesovanja je 5. aprila 2016. godine otvorio svoj Vegideco Cafe gde služi samo lepo dekorisane torte napravljene isključivo od slojeva svežih sezonskih salata povezanih namazima od tofu ili klasičnog sira i zdravih začina.

Za sve kojima je salata uvek bila tužan obrok, Morijasu je stvorio nestvaran svet prefinjenih ukusa u jelima čiji su sastojci zdravo i sveže povrće, bez glutena i industrijski prerađenih sastojaka, sa niskim sadržajem soli i masti. I naravno, bez grama šećera.

Presna hrana: Evina salata od jabuka, banana i oraha (RECEPT, SLATKO)...

Sva dekoracija je prirodna, napravljena od celih komada povrća ili njihove ljuske, a boje fila potiču isključivo od prirodnih boja povrća poput spanaća, cvekle ili šargarepe čiji se sok meša sa posnim sirom i vizuelno odaje utisak pravog krema u poslasticama. Neke salata-torte imaju i tanku vazdušastu koru, napravljenu od organskog brašna soje, pasulja ili leblebije.

Cena obroka je za japanske pojmove izuzetno pristupačna i iznosi oko 7$. Uključuje parče salata-torte, specijalni lekoviti preliv poznat kao koji, šolju biljnog napitka bogatog fitohemikalijama i parče hleba bez glutena napravljeno od pirinčanog brašna.

Restoran je otvoren samo u vreme ručka, od 11:30-16 h, i za sada je apsolutni hit među Japancima koji uživaju u zdravoj hrani dekorisanoj sa mnogo pažnje i ukusa.

Izvor: Medias