Sastojci:
- 200 g tamne čokolade
- 150 ml pavlake od soje, kokosa, zobi ili pirinča
- ½ kašike kokosovog ulja
- 1-2 kašike pirinčanog slada, nektara od agave ili drugog prirodnog zaslađivača
- mleveni začini (npr. cimet, klinčići, kardamom) ili naribana narandžina korica
- 2-3 kašike kakao praha
Priprema:
Čokoladu izlomite na manje komade i stavite u činiju na paru. Dodajte joj pavlaku od soje (ili drugo biljnu pavlaku), kokosovo ulje i zaslađivač po ukusu. Kad se čokolada rastopi, dodajte začin ili narandžinu koricu a zatim snažno promešajte kako bi se svi sastojci dobro pomešali.
Ostavite na sobnoj temperaturi otprilike jedan sat da se smesa ohladi i zgusne, i pritom nekoliko puta promešajte. Potom na tacnu ili lim stavite papir za pečenje. Kašičicom grabite smesu i stavljajte na papir. Ostavite u frižideru jedan sat da se smesa stvrdne.
Potom stvrdnute gomilice smese brzo rolajte između dlanova kako biste dobili kuglice pa ih uvaljajte u kakao. Truffes stavite ih u posudu kojamože dobro da se zatvori pa ih čuvajte u frižideru, gde mogu da stoje najviše 7 dana (međutim sumnjamo da će vam stajati tako dugo).
Kada planirate da ih poslužite, izvadite ih otprilike 15 minuta ranije kako bi arome više došle do izražaja, a čokoladna se poslastica topila u ustima.
Izvor: Sensaklub
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke
Koja je energija aprila 2025? Ivana nam otkriva tarot kartu koja predviđa harmoniju ako se čuvate jedne emocije
9 licemernih stvari koje radite s dobrim namerama: Način na koji dajete kompliment i kupujete poklon vas odaje
Koliko ste samouvereni? Prvo što vidite otkriva da li ste spremni na rizik ili vas parališu strahovi