Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade
  • 150 ml pavlake od soje, kokosa, zobi ili pirinča
  • ½ kašike kokosovog ulja
  • 1-2 kašike pirinčanog slada, nektara od agave ili drugog prirodnog zaslađivača
  • mleveni začini (npr. cimet, klinčići, kardamom) ili naribana narandžina korica
  • 2-3 kašike kakao praha

Priprema:

Čokoladu izlomite na manje komade i stavite u činiju na paru. Dodajte joj pavlaku od soje (ili drugo biljnu pavlaku), kokosovo ulje i zaslađivač po ukusu. Kad se čokolada rastopi, dodajte začin ili narandžinu koricu a zatim snažno promešajte kako bi se svi sastojci dobro pomešali.

Ostavite na sobnoj temperaturi otprilike jedan sat da se smesa ohladi i zgusne, i pritom nekoliko puta promešajte. Potom na tacnu ili lim stavite papir za pečenje. Kašičicom grabite smesu i stavljajte na papir. Ostavite u frižideru jedan sat da se smesa stvrdne.

Potom stvrdnute gomilice smese brzo rolajte između dlanova kako biste dobili kuglice pa ih uvaljajte u kakao. Truffes stavite ih u posudu kojamože dobro da se zatvori pa ih čuvajte u frižideru, gde mogu da stoje najviše 7 dana (međutim sumnjamo da će vam stajati tako dugo).

Kada planirate da ih poslužite, izvadite ih otprilike 15 minuta ranije kako bi arome više došle do izražaja, a čokoladna se poslastica topila u ustima.

Izvor: Sensaklub