Prava čokolada podrazumeva da se pravi od semena drveta kakaovca, iz koga dobijamo kakao buter i kakao prah. Kakao ima stimulativna svojstva, a ako to želimo da izbegnemo, a da ipak uživamo u ukusima, onda je ovo izbor za vas. Ovo je mnogo zdravije i bolje davati deci nego pravi kakao.
Sastojci:
- 100 grama kokos ulje
- 80 grama rogača, organskog, fino mlevenog
- 35 grama šećer kokosovog cveta (ili po ukusu). Radi lepše strukture, poželjno je kokos šećer samleti u mlinu za kafu. Umesto njega možete da koristite i agava sirup.
Napomena: agava sirup, kokosov šećer i rogač su pogodni i za ljude sa dijabetesom, jer imaju nizak glikemijski indeks (GI).
Priprema:
Otopite kokos ulje na pari u obloj inoks posudi. Dodajte rogač i kokosov šećer. Dobro mešajte da se sve lepo sjedini u glatku strukturu. Pomozite se mikserom ili blenderom, mada je i ručno sasvim izvodljivo. Izlijte čokoladu u silikonske kalupe i ohladite u frižideru dok se ne stegne (15-20 minuta je dovoljno). Ova čokolada bi trebalo da stoji na hladnom, mada može i na sobnoj temperaturi do 25 stepeni. Veoma je jakog ukusa - ako želite da bude nežnija, stavite manje rogača. Slatkoću regulišite prema ukusu. Takođe joj možete dodavati svežeg i suvog voća, listiće kokosa i badema. Birajte po ukusu i želji.
Izvor: Sensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!