Originalno, praline imaju lešnik ili badem punjenje sa karamelizovanim šećerom, no ovoga puta se igramo i sa drugim ukusima, pa predlažemo kokos punjenje koje se lako pravi u sirovoj i veganskoj varijanti. Možete da probate da umesto kokosa stavite lešnik ili badem. Igrajte se, to su samo slatkiši.

Sastojci:

  • 30 grama kokosovog brašna
  • 30 grama kokosovog ulja
  • 30 grama brašna indijskog oraha (fino samleven sirovi indijski orah)
  • 20 grama agava sirupa

Postupak:

Sve dobro sjedinite ručno ili u seckalici, i rasporedite u silikonske kalupe za čokoladu. Odložite u frižider da se stegne. Nakon toga izvadite ih iz kalupa. U međuvremenu napravite crnu čokoladu po receptu. Sada uronite kokos bombone u još tečnu čokoladu, tako da se oblože sa svih strana, a zatim ih vadite viljuškom. Neka se ocedi sav višak čokolade.

Spustite na silikonsku podlogu sa koje se lako skidaju, nakon što se crna čokolada stegne. Vodite računa da čokolada treba da bude približno 26 stepeni Celzijusa. To je trenutak kada ona već blago počinje da se steže, ali je još uvek tečna. Igrajte se...

Izvor: Sensa