Nema ništa lepše i ukusnije od dobre čokoladne torte prekrivene još finijom i kremastijom čokoladnom glazurom. Međutim, takve čokoladne glazure često su teške zbog velike količine margarina ili slatke pavleke, pa nas često obuzme griža savest i posle samo jednom parčeta.
Zahvaljujući autorki knjige "Better Baking", kuvarici Genevieve Ko, koja je razvila ovaj jednostavan, ukusan i pre svega bezgrešan za vaše zdravlj recept kojim ćete poželeti da ukrasite svaku sledeću tortu.
U svom kuvaru Genevieve predlaže zdraviju verziju čokoladne glazure koja se sastoji od samo konzerve pirea od batata, odnosno slatkog krompira i tamne čokolade obogaćene 55 do 60 posto kakaa.
Možda zvuči čudni i ne moguće sastaviti kromir i čokoladu ali slatkoća i kremasta tekstura batata idealna su kombinacija sa tamnom čokoladom za koju Ko tvrdi da možete iskoristiti kao preliv za različite torte i kolače
Pire od batata možete i sami napraviti tako što ćete skuvati i zgnječiti ovaj slatki krompir u koji ne morate dodavati tečnost ili maslac. Možete ga "začiniti" sa jednom kašikom meda kako bi još više obogatili glazuru ukusom.
Sastojci:
- 220 grama pirea od batata
- 140 grama tamne čokolade
Priprema: Topli pire od batata pomešajte sa otopljenom čokoladom na pari dok ne dobijete homogenu smesu.
Kada se smesa ohladi, ukrasite željenu poslasticu i uživajte u zdravom i bogatom zalogaju bez griže savesti!
Izvor: Pun kufer
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak