Nema ništa lepše i ukusnije od dobre čokoladne torte prekrivene još finijom i kremastijom čokoladnom glazurom. Međutim, takve čokoladne glazure često su teške zbog velike količine margarina ili slatke pavleke, pa nas često obuzme griža savest i posle samo jednom parčeta.
Zahvaljujući autorki knjige "Better Baking", kuvarici Genevieve Ko, koja je razvila ovaj jednostavan, ukusan i pre svega bezgrešan za vaše zdravlj recept kojim ćete poželeti da ukrasite svaku sledeću tortu.
U svom kuvaru Genevieve predlaže zdraviju verziju čokoladne glazure koja se sastoji od samo konzerve pirea od batata, odnosno slatkog krompira i tamne čokolade obogaćene 55 do 60 posto kakaa.
Možda zvuči čudni i ne moguće sastaviti kromir i čokoladu ali slatkoća i kremasta tekstura batata idealna su kombinacija sa tamnom čokoladom za koju Ko tvrdi da možete iskoristiti kao preliv za različite torte i kolače
Pire od batata možete i sami napraviti tako što ćete skuvati i zgnječiti ovaj slatki krompir u koji ne morate dodavati tečnost ili maslac. Možete ga "začiniti" sa jednom kašikom meda kako bi još više obogatili glazuru ukusom.
Sastojci:
- 220 grama pirea od batata
- 140 grama tamne čokolade
Priprema: Topli pire od batata pomešajte sa otopljenom čokoladom na pari dok ne dobijete homogenu smesu.
Kada se smesa ohladi, ukrasite željenu poslasticu i uživajte u zdravom i bogatom zalogaju bez griže savesti!
Izvor: Pun kufer
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!