Sastojci:
- 6 kašika ovsenih pahuljica
- 500 ml pirinčanog mleka
- 3 zrele banane
- 100 g mlevenih ili seckanih oraha
- 2 kašike šećera
- 2 kašike meda
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
U tanjiru izgnječite viljuškom dve banane. U manjoj šerpi zagrejte pirinčano mleko, dodajte ovsene pahuljice i šećer i kuvajte na umerenoj temperaturi 2-3 minuta.
Potom umešajte orahe i banane, promešajte i kuvajte još 2-3 minuta dok smesa ne postane kašasta.
Sklonite sa ringle, sačekajte da se malo ohladi, pa umešajte med i cimet, podelite u dve porcije, dodajte kolutove preostale banane i poslužite.
Izvor: Posna jela
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Dnevni horoskop za 25. april 2025: Ovan je spreman da učini nešto za sebe, Devica ima udvarača na poslu
Koja je vaša skrivena misija? Vaš rođendan otkriva da li ste glas promene, svetlost u tami ili čuvar mudrosti
7 grešaka ne smete da pravite kad farbate kosu kod kuće: Za boju kao iz salona najvažnija je voda za ispiranje
6 najboljih čajeva za miran san: Smiruju dušu, opuštaju telo, a pritom hidriraju organizam i podstiču varenje