Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prolećni vegetarijanski obrok: egzotična salata sa kuskusom, pinjolima i tikvicama (+RECEPT)

Vegetarijanska salata sa pinjolima, kuskusom i tikvicama može da zameni svaki obrok ili da posluži kao prilog.

  Izvor: Profimedia

S obzirom da je salata lagana biće odličan izbor za večeru a možete da je ponesete na posao, umesto ručka.

Ultra tanki, hrskavi kolačići od đumbira: jednostavan kolač koji može svako da napravi (+RECEPT)

Sastojci:

  • 1⅓ šolje kuskusa
  • ⅓ šolje maslinovog ulja
  • 1 isceđen mali limun
  • 1 mleveni čen belog luka
  • 1 mleveni vlašac
  • prstohvat morske soli ili mlevenog crnog bibera
  • 1 šolju kuvanih leblebija
  • 2 šolje seckanog grožđa ili čeri paradajza
  • 80 g izdrobljenog feta sira
  • 10 naseckanih zelenih maslina
  • 1 srednja tikvica naseckana na tanke kolutove
  • 1 mala bundeva, naseckana na tanke kriške
  • ⅓ šolje prženih pinjola
  • ⅓ šolje naseckanog bosiljka

Priprema:

Sipajte pola šolje vode u lonac, posolite i pustite da proključa. Ubacite u vodu kuskus, prekrijte lonac i ostavite da se krčka.
Kuvajte oko 20 minuta dok kuskus ne omekša a voda ne ispari.

Dok se kuskus krčka, pomešajte u jednoj činiji: maslinovo ulje, sok od 1 limuna, luk, vlašac, morsku so i mleveni crni biber. Nakon toga dodajte kuskus u činiju. Potom, ubacite preostale sastojke (leblebije, čeri paradajz, feta sir, masline, tikvicu, bundevu, pinjole i bosiljak) i izmešajte kako bi se sjedinili. Posolite i pobiberite po ukusu.

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj