S obzirom da je salata lagana biće odličan izbor za večeru a možete da je ponesete na posao, umesto ručka.
Sastojci:
- 1⅓ šolje kuskusa
- ⅓ šolje maslinovog ulja
- 1 isceđen mali limun
- 1 mleveni čen belog luka
- 1 mleveni vlašac
- prstohvat morske soli ili mlevenog crnog bibera
- 1 šolju kuvanih leblebija
- 2 šolje seckanog grožđa ili čeri paradajza
- 80 g izdrobljenog feta sira
- 10 naseckanih zelenih maslina
- 1 srednja tikvica naseckana na tanke kolutove
- 1 mala bundeva, naseckana na tanke kriške
- ⅓ šolje prženih pinjola
- ⅓ šolje naseckanog bosiljka
Priprema:
Sipajte pola šolje vode u lonac, posolite i pustite da proključa. Ubacite u vodu kuskus, prekrijte lonac i ostavite da se krčka.
Kuvajte oko 20 minuta dok kuskus ne omekša a voda ne ispari.
Dok se kuskus krčka, pomešajte u jednoj činiji: maslinovo ulje, sok od 1 limuna, luk, vlašac, morsku so i mleveni crni biber. Nakon toga dodajte kuskus u činiju. Potom, ubacite preostale sastojke (leblebije, čeri paradajz, feta sir, masline, tikvicu, bundevu, pinjole i bosiljak) i izmešajte kako bi se sjedinili. Posolite i pobiberite po ukusu.
Izvor: Lovesensa
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša