NIKAD LAKŠE! SPREMA SE ZA 10 MINUTA, A MOŽETE DA GA JEDETE I NA DIJETI: Recept za najukusniji letnji kolač sa breskvama

Bez brašna, bez šećera, a nikad lakše - evo kako da napravite ukusan i originalan kolač sa breskvama koji možete da jedtee i na dijeti!

Youtube, Printscreen, Вика-Простые Рецепты

Breskve su kraljice leta, a kolači sa ovim voćem podsećaju ans na detinjstvo i uvek očaraju ukusom i mirisom.

U ovom kolaču nema šećera i nema brašna, pa ga možete bez griže savesti jesti i kada ste na dijeti ili birate zdrav način ishrane.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 4 breskve
  • 2 banane
  • 1 jabuka
  • 5 kašika kokosovog ulja
  • 250 g ovsenih pahuljica
  • 120 ml jogurta
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 100g badema badema
  • 1/2 kašičice cimeta

Priprema:

U blender ubacite ovsene pahuljice i bademe, pa ih sameljite zajedno. Banane izgnječite, jabuku izrendajte na krupno, a breskve iseckajte na klockice. U posebnoj posudi umutite belanca u čvrst šam, a zatim dodajte žumanca, pa nastavite lagano da mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu. U dobijeni fil ubacite voće, kokosovo ulje i jogurt. Promešajte, pa na kraju dodajte i samlevene ovsene pahuljice, bademe i cimet. Sve dobro promešajte kašikom u istoj posudi.

Pleh za pečenje kolača obložite papirom za pečenje, pa sve sipajte u pleh i ravnomerno rasporedite, pa ubacite u rernu i pecite oko 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.

Kolač možete poslužiti uz sladoled od vanile ili ga jesti bez dodataka, kao užinu ili zaslađenje posle ručka.

Izvor: Sensa