Breskve su kraljice leta, a kolači sa ovim voćem podsećaju ans na detinjstvo i uvek očaraju ukusom i mirisom.
U ovom kolaču nema šećera i nema brašna, pa ga možete bez griže savesti jesti i kada ste na dijeti ili birate zdrav način ishrane.
Sastojci:
- 2 jaja
- 4 breskve
- 2 banane
- 1 jabuka
- 5 kašika kokosovog ulja
- 250 g ovsenih pahuljica
- 120 ml jogurta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 100g badema badema
- 1/2 kašičice cimeta
Priprema:
U blender ubacite ovsene pahuljice i bademe, pa ih sameljite zajedno. Banane izgnječite, jabuku izrendajte na krupno, a breskve iseckajte na klockice. U posebnoj posudi umutite belanca u čvrst šam, a zatim dodajte žumanca, pa nastavite lagano da mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu. U dobijeni fil ubacite voće, kokosovo ulje i jogurt. Promešajte, pa na kraju dodajte i samlevene ovsene pahuljice, bademe i cimet. Sve dobro promešajte kašikom u istoj posudi.
Pleh za pečenje kolača obložite papirom za pečenje, pa sve sipajte u pleh i ravnomerno rasporedite, pa ubacite u rernu i pecite oko 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.
Kolač možete poslužiti uz sladoled od vanile ili ga jesti bez dodataka, kao užinu ili zaslađenje posle ručka.
Izvor: Sensa