Recept za čokoladni mus kolač - kremasta poslastica za ljubitelje čokolade.

Sastojci:

3/4 šolje brašna
2 kašike kakao praha
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica šećera
1 kašičice ekstrakta vanile
1/4 šolje ulja
1/2 šolje vode

Mala slatka veganska torta: jednostavna, čokoladna i meka

Za fil:

200ml slatke pavlake
1/4 šolje kakao praha
100g otopljene čokolade

Za preliv:

200g otopljene čokolade
izrendana crnačokolada

Domaće mint čokoladice (bez glutena, vegan)

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za koru i umutite ručom mutilicom. Pleh ili kalup obložite papirom za pečenjem i malo pouljite. Zagrejte rernu na 200 Stepeni Celzijusa. Sipajte smesu za koru u pleh i pecite 20 minuta na 180 Stepeni Celzijusa.

Ostavite koru d se ohladi, a u međuvremenu napravite fil.

Umutite slatku pavlaku, pa dodajte kakao, čokoladne mrvice i otopljenu čokoladu. Sve sjedinite, pa nanesite fil na koru.

Ostavite kolač da odstoji 1 sat, pa prelijte kolač otopljenom čokoladom i pospite izrendanim mrvicama čokolade.

Izvor: Lovesensa