Sastojci:

  • 4 breskve
  • 4 kašičice svetlog smeđeg šećera (nektara od agave ili javorovog sirupa)
  • dodaci po izboru (sladoled od vanile, limuna ili maline, listići bosiljka ili nane, smrvljeni slani sir, mleveni cimet, mascarpone pomešan s medom i limunovom koricom, odnosno tofu umiksan s malo limunovog soka, nektara od agave i maslaca od badema...)

Priprema:

Breskve isecite na pola i uklonite košticu (lakše ćete je izvaditi ako se poslužite kašikom). U jedan manji tanjir stavite malo vode, a u drugi smeđi šećer. Polovine breskvi najpre umočite u vodu sa isečene strane pa u šećer ili ih premažite nektarom od agave (ili javorovim sirupom).

S isečenom stranom okrenutom na dole polovine bresaka stavite na nauljenu rešetku roštilja koji je zagrejan srednje jako. Pecite 3 do 4 minuta, odnosno dok na njima ne ostanu tragovi rešetke roštilja. Poslužite s dodacima po izboru.

Čudesna breskva: umetnik stvorio hibridno drvo od 40 različitih plodova...