Uz sveži ananas ili onaj iz konzerve prizvaćete leto u svoj dom i biti ispunjeni poletom i novom energijom. Uz prženi pirinač ovaj obrok će da se pretvori u jedno egzotično putovanje sa spektrom ukusa.
Odličan je izbor za večeru, naročito ukoliko ste na dijeti ili vodite računa o balansiranoj ishrani.
Sastojci:
- 1½ kašika suncokretovog ili biljnog ulja
- 2 jaja, izlupana
- 2 čena belog luka, izgnječena
- mali svežanj mladog luka, iseckanog
- 400g kuvanog dugozrnastog pirinča
- 85g smrznutog graška
- 2 kašičice susamovog ulja
- 2 kašike sojinog sosa sa malo soli
- 400g svežeg ananasa, grubo iseckanog na komade (oko 1⁄2 srednjeg ananasa)
Priprema:
Zagrejte 1 kašiku ulja u voku. Dodajte jaja, okrećući ih, kako biste napravili tanki omlet. Jednom skuvan, omlet smotajte na dasku za sečenje i isecite na trake. Zagrejte preostalo ulje. Dodajte beli luk i mladi luk. Pržite uz mešanje dok ne počne da cvrči, a zatim dodajte pirinač, grašak, susamovo ulje i soju. Kuvajte na jakoj vatri dok pirinač ne postane vruć, a zatim umešajte trake ananasa i omleta.
Izvor: Sensa