Kinoa mafini

Sastojci:

  • 150 g bele kinoe
  • 1 šolja barenog povrća (brokoli, karfiol, prokelj, paprika..)
  • 100 g običnog ili dimljenog tofu sira
  • 2 kašike mlevenog lanenog semena
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • morska so, biber

Zamena za hleb i zdrava grickalica: kako da napravite slane integralne krekere sa semenkama (RECEPT)

    Priprema:

    Kinou dobro operite i skuvajte tako što ćete dodati dvostruku količinu vode. Kada voda provri smanjite vatru i kuvajte dok voda ne uvri i dok kinoa ne upije svu vodu. Ostavite da se kuvana kinoa prohladi. Za to vreme pripremite zamenu za jaja. Pomešajte 2 kašike mlevenog lana sa 6 kašika vode i ostavite da odstoji desetak minuta. Narendajte tofu sir. Možete koristiti ono povrće koje već imate kod kuće, ili možete kupiti neku mešavinu smrznutog.

    MANASTIRSKA POSNA PITA: kako se pravi pita sa krompirom i sojom (RECEPT + VEGAN)

    Pomešajte sve sastojke, izmešajte da se sastojci lepo povežu i stavljajte smesu u kalup za mafine. Po mogućstvu stavite papirne korpice jer će se tako mafini lakše vaditi iz kalupa. Stavite u rernu i pecite 20-30 minuta (zavisi od rerne). Nakon pečenja ostavite mafine u kalupu da se ohlade pa ih tek onda izvadite. Mafine služite uz veću porciju salate.

    Izvor: Zdrava hrana