Kada temperature pređu 30. podeljak, mnogo nam je lakše kada pojedemo laganu hranu koja nas zasiti, a pritom ne optereti želudac. Napravite obrok salatu od sezonskog povrća i avokada koja će vam dati energiju i snabdeti vitaminima, mineralima i zdravim mastima. Evo recepta za zdrav obrok koji može biti savršen ručak na poslu ili lagana večera kod kuće.
Sastojci:
- 4 parčeta integralnog hleba
- 3 manja krastavca
- 10 čeri paradajza
- 1 avokado
- pola glavice crvenog luka
- šaka semenki suncokret
- masilnovo ulje
- sok od pola limuna
- so, biber
Priprema:
Isecite hleb na komadiće i propržite na suvom tiganju. Posebno isecite krastavce na sitne kolutiće, a paradajz na polovine. Dodajte kriške avokada, sitno seckani luk i semenke suncokreta. Dodajte maslinovo ulje po ukusu i sok od limuna pa sve dobro promešajte i začinite.
Detaljni postupak pogledajte u videu ispod:
Izvor: Sensa