Dok traje sezona paradajza, ovo povrće bi svakodnevno trebalo da se nađe na tanjiru jer je zdravo, naročito za srce, zahvaljujući likopenu koji sadrži, a takođe prevenira mnoge druge bolesti. Osim u salati, paradajz može da bude i glavno jelo, ako ga, na primer, napunite i na taj način dobijete savršeno dekorativan i zdrav ručak.
Sastojci:
- 4 veća paradajza
- 2 konzerve tunjevine
- 2 sveža krastavca
- 2 pavlake
- 4 kuvana jajeta
- začini
Priprema:
Odsecite vrhove paradajza, a zatim kašikom izvadite pulpu, pa ih okrenite naopako da se ocede. U međuvremenu tvrdo skuvajte jaja, oljuštite i naseckajte na sitne komade. Tunjevinu iscedite, izgnječite viljuškom. Dodajte pavlaku, iseckane krastavce, jaja, začine po želji i sve dobro promešajte. Ovim filom punite paradajz i na kraju zatvorite poklopcima.
Kako se pravi punjeni paradajz s mesom, pogledajte u videu ispod:
Izvor: Sensa