Ovsena kaša za mnoge predstavlja idealan izbor za doručak - u kombinaciji sa voćem, biljnim mlekom, ili sa malo čokolade, ovsene pahuljice su izvor zdravlja i ukusa. Verovatno ste i do sada bili maštoviti i pravili različite varijante neodoljivo kremastih ovsenih kaša, ali sada vam donosimo jedan sjajan i drugačiji recept. Vreme je da probate zapečenu ovsenu kašu po receptu Jelene Kovačević.
ZAPEČENA OVSENA KAŠA
Sastojci:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 šolja mleka
- 100 g jogurta
- Zaslađivač po želji (ja sam stavila 1 kašiku kokosovog sirupa)
- 1 kašika džema od borovnice i malo svežih borovnica
Priprema:
Ovsene pahuljice samleti u blenderu, pa dodati prašak za pecivo i ostale sastojke, jogurt, mleko i zaslađivač. U podmazanu posudu sipati polovinu smese, pa u nju staviti kašiku
džema i malo svežih borovnica i preliti ostatkom smese. Ova količina smese dovoljna je za dve porcije.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 °C 15 minuta. Džem se pravi od Pulp Up kaše od 100% borovnice. Jedno pakovanje od 100 g zaleđene kaše kratko prokuvati sa kašikom čija semena, dok se ne zgusne. Džem nije neophodno dodatno zaslađivati, ali može se dodati malo nekog zaslađivača po želji.
U video prilogu ispod pogledajte kako se pravi smuti od ovsene kaše!
Izvor: Sensa