Preporučujemo da upotrebite špagete ili taljatele. Dok se testenina kuva, brzinski napravite pestoi završite ručak u rekordnom vremenu. Imajte na umu da su sastojci dovoljni za četiri porcije. Prijatno!
Testenina sa pestom od graška
Sastojci:
- 300 g testenine
- 200 g smrznutog graška
- 1 mali čen belog luka
- listići mente
- 60 g pinjola
- 60 g parmezana
- 4 kašike maslinovog ulja
- so, buber
Priprema:
Smrznuti grašak kuvajte otprilike tri minuta u kipućoj vodi, pa ga procedite. Beli luk, listiće mente, so i biber zgnječite u avanu. Dodajte pinjole i grašak, pa sve zgnječite do teksture koja vam odgovara. Umešajte narendani parmezan i nekoliko kašika maslinovog ulja. Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Procedite je, ali ostavite pola šolje vode u kojoj se kuvala. Pomešajte testeninu sa pestom i malo vode od kuvanja. Dobro promešajte, premestite na tanjire pa prelijte sa još malo maslinovog ulja.
Izvor: Sensa.hr