Sastojci:
- 120 g gljiva
- 600 g graška u zrnu
- 50 g ulja
- kašika peršunovog lista
- kašika mirođije
- 1 dl pavlake (po želji)
- 1 glavica crnog luka
- biber, so
Priprema:
Na zagrejanom ulju i vodi dinstamo grašak, dok ne omekša. Na ulju propržimo seckani luk, oprane i iseckane gljive i dinstamo da omekšaju. Kada je grašak skoro gotov, pomešamo ga sa gljivama, posolimo, pobiberimo i još dinstamo. Pre služenja, dodamo još seckani peršunov list, seckanu mirođiju i pavlaku.
Izvor: Eparhija - Šabačka
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak