Sastojci:
1 sloj:
- 1 šolja mlevenog maka
- 1 šolja heljde (potopljene noć pre) ili ovsenih pahuljica
- 10-15 urmi
- 1 kašika narendane kore organskog limuna
- sok od jednog limuna
- voda po potrebi
2 sloj:
- 2 šolje heljde (natopljene noć pre)
- 1 šolja kokosa
- 1/3 šolje kokosovog ulja
- 2-3 kašike meda
- 1-2 šolje vode
- 1 kašika narendane kore organskog limuna
Priprema:
U blenderu sameljite mak, dodajte heljdu pa blendajte na najjače, ali kratko. Dodajte sve ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete gustu smesu. Stavite smesu na dno kalupa, i stavite u zamrzivač dok pripremite drugi sloj. Drugi sloj pripremite tako što ćete sve sastojke osim kokosovog ulja staviti u blender i blendati dok se sve ne sjedini. Onda dodajte kokosovo ulje i blendajte još malo. Dobijenu smesu izlijte na prvi sloj koji je bio u zamrzivaču. Ostavite tortu u frižideru preko noći.
Izvor: Škola ne kuvanja
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!