RECEPT ZA FRANCUSKI TOST OD JABUKA: 3 jednostavna sastojka koja imate u kući za slastan doručak!

Recept za francuski tost od jabuka koji se brzo sprema! Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka.

Shutterstock

Potreban vam je recept za doručak unapred za porodicu ili za goste? Dan ranije stavite tepsiju sa karamelizovanim jabukama u frižider i dobijate slasnu poslaticu ujutru!

Francuski tost sa jabukama

Sastojci:

  • vekna hleba isečena na deblje kriške
  • 5 kašika maslaca
  • šolja šećera i 2 kašike svetlo-braon šećera
  • kašičica soli
  • kašika svežeg limunovog soka
  • 4 oljuštenih jabuka
  • 6 umućenih jaja
  • šolja punomasnog mleka
  • 2 kašičice čistog ekstrakta vanile
  • ½ kašičice mlevenog cimeta
  • šećer u prahu
  • grčki jogurt, seckani orasi i maline

Priprema:

Stavite kriške hlebau pleh i ostavite da odstoji. Zatim rastopite maslac u tiganju i dodajte šećer, so i limunov sok. Dodajte 1 šolju smeđeg šećera, 1/4 kašičice soli i limunov sok. Kuvajte i mešajte sve vreme, dok se šećerne rastopi i sklonite šerpu kad krene da ključa. Onda dodajte jabuke i kuvajte ih dok ne omekšaju i porumene. Ostavite da se ohladi pola sata. Kada to završite, umutite jaja, mleko, preostali šećer i ekstrat od vanile. Umočite hleb u smesu i poređajte na vrh jabuke u koncentričnim krugovima, a zatim sipajte preostalu smesu na vrh. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata, a najidealnije bi bilo da odstoji jedan dan. Zagrejte rernu i pecite od 35 do 45 minuta. Ohladite 15 minuta, a zatim dodajte preko malo cimeta i šećera u prahu. Možete da poslužite sa grčkim jogurtom, orasima i malinama.

Ako vam je ovo bilo zanimljivo, pročitajte kako da napravite domaću, zdravu nutelu.

BONUS VIDEO.

This browser does not support the video element.

Jabuke u šlafroku  Instagram/slatkadomacica

   Izvor: Sensa