RECEPT ZA ČOKOLADNI KINOA KRANČ BAR: Slatkiš bez šećera koji do početka leta možete da jedete bez griže savesti

Uskoro počinje sezona leta, mora i plaža. Najvažnije je da budete spremni i siti, pa će vam dobro doći recept za čokoladni kiona kranč bar, slatkiš koji možete da jedete bez grama griže savesti.

Shutterstock

Moderni veganski slatkiši bez šećera i drugih neprijatelja vitke linije idealni su za one koji pred leto, ali i kad nije leto, paze na kalorijske vrednosti. Recept za čokoladne barove sa kinoom je veoma popularan na Instagramu, svi ih prave sa otopljenim čokoladnim komadićima, koji su veoma kalorični, zato je ova zamena zlatna i nekalorična.

Sastojci

  • 1 šolja kinoe
  • 4 zrele pegave banane
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašičica vanile
  • 1/2 kašičice belog miso začina
Shutterstock  Recept za čokoladni kionoa kranč bar

Priprema:

  1. Tostirajte šolju kinoe dok ne počne da puca, ne postane zlatna i mirisna.
  2. Pomešajte banane, kakao, vanilu i miso da napravite svoj čokoladni sos.
  3. Pomešajte kinou i čokoladni sos, stavite u obložen pleh i odložite u frižider najmanje 2 sata. Secite i uživajte.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom  Instagram/sara.haven

 Sensa/Z.A.