Da li ste znali da Elizabet Harli ima 58 godina, visoka je 173 cm, teška 60 kg i nema celulit. Ispostavilo se da je još devedesetih godina počela da jede supu koja joj pomaže da ostane u formi svakog dana, čak i kada se ne bavi sportom. Nemoguće je ne primetiti da ova glumica izgleda zategnuto, sa elastičnom i čvrstom kožom, bez izbočina, bubuljica, staračkih pega, a na dekolteu mogu da pozavide i najmlađe glumice Holivuda. Kao i mnoge poznate ličnosti, Elizabet ceni glavni proizvod mladalačke kože - a to je kolagen. Najviše ga ima u čorbama i supama, pa od ranih devdesetih ona svakodnevno priprema supu na bazi pilećih kostiju. Osim toga, kaže, da joj ova čorba pomaže da smršate i već sledećeg dana može uskoči u usku haljinu.

Sastojci za 5 osoba:

  • 1 l pilećeg bujona
  • 2 čena belog luka
  • 3 krompira
  • 4 veze potočarke
  • 100 g grčkog jogurta

Priprema

15:59
Korak 1

Najpre pripremite šerpu

U šerpi propržite luk i krompir narezan na kockice. Elizabet sotira povrće na vodi, ali možete koristiti i puter. Začinite solju i biberom.

16:03
Korak 2

Pripremite bujon

Možete koristiti već pripremljeni bujon ili pak skuvati dva bataka ili bilo koje druge pileće kosti, a potom procediti.

16:03
Korak 3

Nalijte povrće

U krompir i luk sipajte pripremljen pileći bujon. Kuvajte dok krompir ne omekša. Zatim dodajte potočarku i kuvajte je tri minuta. Sklonite sa vatre i sve preručite u blender ili pak koristite štapni blender.

16:04
Korak 4

Dekorišite čorbu

Poslužite supu ukrašenu kašičicom grčkog jogurta i maslinovim uljem.

BONUS VIDEO:

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba? Kurir televizija

 Sensa/Z.A.