Ukusna, zdrava pasta sa sejtanom (veganska zamena za meso od pšenice), paradajz sosom, prelivena domaćom mocarelom je obrok koji asocira na detinjstvo. Ono što je odlično jeste da je pogodna i za vegane.

Sastojci:

  • začinsko bilje
  • glavica belog luka
  • glavica crnog luka
  • konzerva paradajz sosa
  • sejtan
  • testenina
  • biljni sir

Priprema:

Prodinstajte izmrvljeni sejtan, dok ne porumeni, pa ga izvadite iz šerpe. U taj isti lonac dodajte malo ulja i crni luk. Propržite, dok ne dobije boju karamele. Zatim dodajte beli luk i začinsko bilje, i kuvajte zajedno sa sejtanom i sosom od paradajza oko 15 minuta. Za pravljenje biljne mocarele potrebno je da izblendirate biljni sir dok smesa ne postane kremasta. Pastu kuvajte kraće nego inače zato što ćete posle da je zapečete u rerni. Nakon što je blago prokuvate, sipajte polovinu sosa koji ste napravili. Dno pleha namažite paradajz sosom, a zatim stavite trećinu paste i prelijte sosom i mocarelom. Još jednom ponovite postupak, tako što ćete da stavite preostalu pastu, sos i mocarelu. Pecite dok vrh ne porumeni. Ispečenu pastu možete da dekorišete bosiljkom.

Ako vam je ovo bilo zanimljivo, pročitajte recept za kremaste kocke sa limunom.

BONUS VIDEO:

Barbi pasta  TikTok/paularcamargo

   Izvor: Sensa