Ukusna, zdrava pasta sa sejtanom (veganska zamena za meso od pšenice), paradajz sosom, prelivena domaćom mocarelom je obrok koji asocira na detinjstvo. Ono što je odlično jeste da je pogodna i za vegane.
Sastojci:
- začinsko bilje
- glavica belog luka
- glavica crnog luka
- konzerva paradajz sosa
- sejtan
- testenina
- biljni sir
Priprema:
Prodinstajte izmrvljeni sejtan, dok ne porumeni, pa ga izvadite iz šerpe. U taj isti lonac dodajte malo ulja i crni luk. Propržite, dok ne dobije boju karamele. Zatim dodajte beli luk i začinsko bilje, i kuvajte zajedno sa sejtanom i sosom od paradajza oko 15 minuta. Za pravljenje biljne mocarele potrebno je da izblendirate biljni sir dok smesa ne postane kremasta. Pastu kuvajte kraće nego inače zato što ćete posle da je zapečete u rerni. Nakon što je blago prokuvate, sipajte polovinu sosa koji ste napravili. Dno pleha namažite paradajz sosom, a zatim stavite trećinu paste i prelijte sosom i mocarelom. Još jednom ponovite postupak, tako što ćete da stavite preostalu pastu, sos i mocarelu. Pecite dok vrh ne porumeni. Ispečenu pastu možete da dekorišete bosiljkom.
Ako vam je ovo bilo zanimljivo, pročitajte recept za kremaste kocke sa limunom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Sensa
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke
Koja je energija aprila 2025? Ivana nam otkriva tarot kartu koja predviđa harmoniju ako se čuvate jedne emocije
9 licemernih stvari koje radite s dobrim namerama: Način na koji dajete kompliment i kupujete poklon vas odaje
Koliko ste samouvereni? Prvo što vidite otkriva da li ste spremni na rizik ili vas parališu strahovi