Sada kada nam je stiglo hladno vreme i kada smo uglavnom u zatvorenom, često razmišljamo i šta bismo mogli da pojedemo ili grickamo dok ušuškani gledamo filmove ili čitamo knjige. Zgodan način da izbegnemo nezdrave grickalice jeste da ih sami napravimo. Predlažemo brz i lak recept za zapečene urme sa feta sirom, parmezanom i orasima.

Zapečene urme sa fetom, parmezanom i orasima

Sastojci:

za posip

  • 1/3 šolje oraha
  • kašika sitno seckanog ruzmarina
  • 2 sitno seckana mlada crna luka
  • 2 kašike sitno seckanog peršuna
  • 1/2 kašike malsinovog ulja
  • 1/2 kašike meda
  • narendana kora pomorandže
  • so i biber

punjenje

  • 12 urmi rasečenih sa jedne strane
  • med
  • feta sir iseckan na kockice
  • parmezan

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Prvo napravite posip za urme tako što ćete sve sastojke pomešati u činiji. U jednu činijicu stavite med, a u drugu parmezan. Kockice fete prvo umočite u med, pa uvaljajte u parmezan, a onda ih stvaite u urme.Poređajte urme u vatrostalnu činiju i preko njih stavite posip. Pecite 15 minuta. Uživajte!

Možda će vas zanimati i kako da napravite slasne kuglice od bundeve i čija semenki.

Sensa

BONUS VIDEO:

Domaća nutela Instagram/vegan.planvn