Sigurno ste razmišljali o idealnoj obrok salatiu zimskim danima. Predstavljamo vam jednostavan recept, koji se brzo priprema i za koji vam neće trebati puno novca ni namirnica. Ono što je dobro kod ove salate je što je možete praviti u vreme posta, a idealna je i za vegane. Evo recepta za hrskavu salatu od razbijenog krompira, koji je predstavljen na vegan.planvn.

     Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • so biber
  • maslinovo ulje

    Sos od jogurta:

  • 1 šolja jogurta
  • 1/2 šolje majoneza
  • 1 limun
  • 2 čena belog luka 
  • 1 kašika seckane mirođije
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 kašika seckanog vlašca
  • 1/2 krastavca sitno iseckanog na kockice
  • 1 glavica crvenog iseckanog luka

Priprema:

Krompirskuvajte dok ne omekša. Zagrejte rernu na visoku temperaturu na 220 ° C. Kada ga skuvate, ostavite ga da se malo ohladi. Na plehu, nežno pritisnite svaki krompir, to možete uraditi čašom, ali pazite da ostane u jednom komadu. Zatim ga prelijte maslinovim uljemi obilno ga pospite solju i biberom. Pecite u zagrejanoj rerni dok ivice ne postanu hrskave i zlatno smeđe, oko 45-60 minuta. U činiji pomešajte jogurt i majonez. Zatim dodajte, limunov sok, mleveni beli luk, mirođiju, peršun, vlašac, mladi luk, krastavac isečen na kockice i sitno seckani crveni luk. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte krompir u činiju sa mešavinom jogurta i bilja i promešajte.

Pročitajte recept za palačinke u šatou.

BONUS VIDEO:

Lažne mini pite od praziluka Instagram/ronis_recipes

 Izvor: Sensa/ A.S.