Knedle sa šljivama su starinska poslastica koji mnogi obožavaju, a evo kako da ih napravite u zdravoj, veganskoj varijanti, bez glutena!

Sastojci:

  • 500g bundeve iseckane na kockice
  • 1 kašika mlevenog lana
  • prstohvat himalajske soli
  • 1 do 2 kašike agavinog sirupa u zavisnosti od slatkoće bundeve (javora, kokosovog šećera ili meda ko koristi)
  • 200-220g belog pirinčanog brašna
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 4 kašike prezli bez glutena
  • 3 kašike kokosovog šećera

Priprema:

Skuvati kockice bundeve, izgnječiti je i napraviti pire od nje. Umešati mleveni lan, himalajsku so i zaslađivač po izboru, pa postepeno dodavati brašno (svih 200g). Ostaviti testo da odstoji oko 10 min.

Testo će biti mekanije pa imajte sa strane malo brašna kako bi mogli uvek pobrašnjaviti ruke pri pravljenju svake kuglice. U svaku knedlu staviti 1/4 šljive, dobro zatvoriti i kašikom spustiti u ključalu vodu.

Kada knedla ispliva na površinu znači da je gotova. Izvaditi je i ostaviti 1 do 2 minuta da se ohladi pa uvaljati u mešavinu kokosovog ulja, prezli i kokos šećera.

Izvor: Vegamazing & Raw Girl/Joga portal