Sastojci:

  • 200 g preprženih lešnika
  • 200 g urmi
  • 400 g ovsenih pahuljica
  • 2 kašičice ekstrakta od vanile
  • 3 kašike kakao praha
  • 1 pomorandža

Priprema:

Sipati prepržene lešnike, urme, 200 g ovsenih pahuljica, ekstrakt vanile, kakao i rendanu koru od pomorandže u blender i izmiksati dok ne dobijete usitnjenu smesu. Presuti u veću činiju, dodati preostale pahuljice i promešati. Ovako dobijenu smesu presuti u teglu sa poklopcem i čuvati do 2 nedelje.

Kuvanje:

Za pripremu čokoladne kaše, trebaće vam 200 ml kokosove vode i 65 g smese. Staviti na umerenu vatru i umešati, kuvati 3 do 4 minuta i presuti u činiju za služenje. Po želji, dodati kašiku ili dve grčkog jogurta i kriške sezonskog voća.

Izvor: Organ vlasti