Sastojci:
- 1 srednja glavica karfiola iskidana na manje komade
- ½ šolje brašna od nauta
- ½ šolje vode
- kašika rastopljenog putera ili gija (ghee)
- kašičica belog luka u prahu
- ½ šolje nekog ljutkastog sosa
- ½ kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa. U srednoj činiji pomešajte brašno od nauta, vodu, beli luk u prahu i so. Umutite dok ne dobijete glatku smesu.
Uvaljajte komade karfiola u ovu mešavinu, tako da se svako parče dobro obloži. Potom poslažite karfiol na blago nauljeni pleh za pečenje. Pecite 15 minuta, pri čemu posle 7 do 8 minuta okrenete svaki komad.
U međuvremenu, dobro izmešajte u velikoj činiji istopljeni puter i ljuti sos. Kada se karfiol zapeče, izvadite ga iz rerne i svako parče umočite u mešavinu ljutog sosa. Ponovo vratite karfiol na pleh za pečenje i pecite još 25 minuta dok ne postane hrskav. Ostavite da se malo ohladi, pa servirajte.
Izvor: Zdrava hrana
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!