Sastojci:

  • 1 čaša pirinča
  • 2 čaše vode
  • 0,5 l mleka
  • 5 kašika kokosa
  • 3 četvrtine čaše šećera (može smeđi ili neki drugi prirodni zaslađivač)
  • 1 žumanace
  • 100 g čokolade
  • 100 ml neutralne pavlake

Priprema:

Stavite čašu pirinča u šerpu i nalijte dve čaše vode, stavite da se kuva. U međuvremenu u drugoj šerpici ubacite 5 kašika kokosa i 0,5 l mleka koje ćete kuvati na srednjoj temperature, kako bi mleko dobilo aromu. Kada ispari voda iz pirinča, procedite mleko i nalijte u pirinač. Naravno, tada dodajte ¾ čaše šećera i prstohvat soli.

Stalno mešajte i nikako ne dozvolite da vam zagori. Kada pirinač bude kuvan, sklonite sa vatre i dodajte jedno žumance. Lepo umešajte i sipajte smesu u činije ili teglice.

Dok vam se puding hladi, zagrejte 100 ml neutralne pavlake do tačke ključanja. Potom 100 g crne čokolade, koju ste prethodno iseckali da bi se lakše istopila, stavite u činiju preko koje ćete naliti vruću pavlaku. Mešajte smesu dok se čokolada i pavlaka lepo ne sjedine. Ovu čokoladnu smesu izlijte u činije preko pirinča.

Rezultat je lagani desert koji odlično izgleda ako ga poslužite u providnim posudama.

Izvor: Zakuvavanje