Sirup od urmi je jedan od omiljenih dodataka u bliskoistočnoj kuhinji i može se pohvaliti hemijskim sastavom koji deluje na opasne bakterije, kao što su stafilokoke i ešerihija koli.
Kako je ustanovljeno na britanskom univerzitetu Cardiff Metropolitan, sirup od urme, bogat fenolnim spojevima, zaustavio je rast bakterijskih kolonija, što ga može učiniti i prirodnim lekom poznatijim od meda.
Izvor: Lovesensa
Ledeni veganski moka krem: kremasta poslastica koja menja kafu (RECEPT)
Čak i ako ne pijete kafu, stvarno bi trebalo da probate ovu božanstvenu poslasticu. Kremasti bogati ukus kao da nije s ovog sveta.
Sastojci:
- šoljica (240 ml) indijskih oraha
- 1/2 šoljice (120 ml) nezaslađenog bademovog ili drugog biljnog mleka
- 3 zamrznute banane
- 3 kašike putera od badema
- kašika instant kafe, plus još malo za posluživanje
- šlag od kokosa i/ili komadići sirovog kakaa u zrnu (nibs), za posluživanje
Priprema:
Stavite indijske orahe u blender i sameljite u fini prah. Dodajte bademovo mleko i mutite mikserom dok ne bude glatko. Dodajte zamrznute banane, puter od badema i instant kafu, pa mutite dalje dok ne bude glatko. Izvadite u činijice, dodajte šlag od kokosa (ako ga koristite), pospite komadićima kakaa u zrnu i uživajte!
Izvor: Lovesensa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.