Sastojci:
(4 osobe)
- 300g bundeve
- 150g krompira
- 1 srednja glavica crnog luka
- 200 g klasične ili biljne pavlake za kuvanje
- mleveni biber
- začin od povrća ili so (po ukusu)
- kašika ghee maslaca ili biljno ulje
Priprema:
Istopite ghee maslac ili zagrejte biljno ulje. Kada se masnoća zagreje dodajte sitno seckani crni luk, a zatim soli i bibera po ukusu. Isecite bundevu i krompir na jednake kriške, prelijte ih vodom i dodajte proprženi luk, pa poklopite i dinstajte dok krompir ne omekša.
Kada se sastojci skuvaju ispasirajte ih u blenderu ili pomoću miksera. Mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Smesu začinite, sipajte u šerpu i stavite na šporet. Kada smesa proključa dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte.
Napomena: nakon dodavanja pavlake smesa ne sme ponovo da proključa jer se gubi fina tekstura.
Izvor: Coolinarika
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!