Sastojci:

(4 osobe)

  • 300g bundeve
  • 150g krompira
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 200 g klasične ili biljne pavlake za kuvanje
  • mleveni biber
  • začin od povrća ili so (po ukusu)
  • kašika ghee maslaca ili biljno ulje

Bogata čorba od povrća sa sokom od paradajza (RECEPT + VEGAN + VEGETARIJANSKA HRANA)

Priprema:

Istopite ghee maslac ili zagrejte biljno ulje. Kada se masnoća zagreje dodajte sitno seckani crni luk, a zatim soli i bibera po ukusu. Isecite bundevu i krompir na jednake kriške, prelijte ih vodom i dodajte proprženi luk, pa poklopite i dinstajte dok krompir ne omekša.

Kada se sastojci skuvaju ispasirajte ih u blenderu ili pomoću miksera. Mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Smesu začinite, sipajte u šerpu i stavite na šporet. Kada smesa proključa dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte.

Napomena: nakon dodavanja pavlake smesa ne sme ponovo da proključa jer se gubi fina tekstura.

Izvor: Coolinarika