Iskoristite omiljeni sastojak brojnih kolača i torti – čokoladu - i otkrijte recept za svoju novu omiljenu Poslasticu.

Isprobajte čokoladu u penastoj varijanti u ovoj ukusnoj torti i uživajte u punoći Ukusa koju vam nudi nepogrešiva kombinacija čokolade, orašastihplodova i urmi.

Sastojci:

Za koru:

  • 2,5 šolje (5dl) badema
  • 15 urmi
  • 2 kašike kakaoa u prahu
  • prstohvat soli 

Za čokoladni fil:

  • 2,5 šolje indijskih oraščića (namočenih 4-8 sati)
  • 1 dcl (1/2 šolje) vode
  • 1 dcl (1/2 šolje) otopljenog kokosovog ulja
  • 5 kašika meda
  • 5 urmi
  • 2 kašike kakaoa u prahu
  • prstohvat soli

Priprema:

Za pripremu kore jednostavno izmešajte sve sastojke pomoću blendera, sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Smesu utisnite u prethodno obloženu tepsiju za kolače i ostavite sa strane. Za pripremu čokoladnog fila stavite indijske oraščiće, vodu, kokosovo ulje i med u blender i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Dodajte preostale sastojke i mešajte još nekoliko sekundi, pa fil prelijte preko kore. Ostavite kolač da stoji u frižideru najmanje šest sati (poželjno je i duže), pre serviranja. Ukrasite listićima badema.

Izvor: Alternativa za vas/Moja natura