Sastojci:
- 300 g polubelog brašna
- ½ kesice praška za pecivo
- 90 g svetlog smeđeg šećera
- izrendana korica neprskanog limuna ili pomorandže
- 70 ml hladnoceđenog suncokretovog ulja
- 100 ml bademovog, lešnikovog ili drugog biljnog mleka
- puna kašika kakaoa
Priprema:
Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte šećer, izrendanu koricu limuna ili pomorandže i dobro promešajte. Umešajte ulje i biljno mleko, pa zamesite. Testo podelite na dva jednaka dela pa u jedan umesite kakao. Svaki deo razvaljajte između dva komada papira za pečenje na pravougaonike jednake veličine pa jedan stavite na drugi.
Čvrsto smotajte kao roladu pa je omotajte papirom za pečenje i ostavite u frižideru najmanje pola sata. Rernu zagrejte na 180 stepeni, pa na veliki pleh stavite papir za pečenje. Testo isecite na kriške debele okopola cm i stavite na lim. Pecite 15 minuta.
Izvor: Sensa.hr
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Dnevni horoskop za 11. april 2025: Lav izlazi iz zone udobnosti, Vaga nije zadovoljna partnerovim ponašanjem
Koliko je med dobar za kožu i kako da ga koristite? Hidrira, hrani i vraća sjaj - on je kozmetičko čudo
3 fraze koje sve stavljaju na mesto i pomažu da se smirite: Čim jednu misao obojite u crno, ove reči su spas