Ovaj puding se "sam" sprema preko noći, a odličan je za doručak ili kao slatka užina, piše Lepa & srećna.

Sastojci:

Za puding od čia semenki:

  • 1 šolja kokosovog mleka
  • 1 šolja pirinčanog mleka
  • 6 kašika čia semenki
  • 2 kašike javorovog sirupa ili meda

Za sirovi džem od malina:

  • 2 šolje svežih malina
  • 2 kašike čia semenki
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile

Priprema:

U činiji izmešajte kokosovo i pirinčano mleko, 6 kašika čia semenki i javorov sirup (ili med). Promešajte, ostavite da odstoji 10 minuta pa opet promešajte. Poklopite i ostavite u frižideru preko noći.

Izgnječite maline, dodajte 2 kašike čia semenki i ekstrakt vanile. Poklopite i ostavite u frižideru preko noći.

Sutradan, sipajte u dekorativne čaše - u slojevima po želji - i poslužite.

Izvor: Lepa & srećna