Jela od krompira često su omiljeni izbor za ručak, a sada vam donosimo vegetarijansku varijantu pečenog krompira koji će sigurno postati deo vašeg redovnog jelovnika, piše Lovesensa.
Jedinstvena kombinacija ukusa pavlake, pečenog krompira, luka i začina čini ovu musaku maštovitim, ali i vrlo jednostavnim jelom za pripremu.
Recept za brzu belu musaku
Sastojci:
- 3 šolje pavlake sa niskim procentom masti (može i sojimna pavlaka)
 - 2 jajeta
 - 150 g kačkavalja
 - 1-1/2 kašilice soli
 - 1/2 kašičice bibera
 - 1 kašičica svežeg timijana
 - 3 čena belog luka
 - 2 kašike maslinovog ulja
 
Priprema:
Oljuštite krompir, isecite na tanke kolutove i posolite. U pekač sipajte kašiku maslinovog ulja i premažite celo dno posude. Poređajte deo isečenog krompira da prekrijete dno.
Kratko propržite beli luk na maslinovom ulju, pa ubacite u pavlaku. Promešajte, pa deo pavlake premažite preko krompira. Ređajte krompir i pavlaku sve dok ne potrošite sastojke. Važno je da završni sloj bude krompir. Umutite 2 jaja, premažite krompir, pa preko izrendajte kačkavalj. Po želji, dodajte timijan.
Pecite musaku na 250 stepeni.
Izvor: Lovesensa