Tikvice su najpovoljnija i omiljena zdravanamirnica početkom leta, piše Lovesensa.

Sadrže vitamine A i C i folnukiselinu, a njihova niska kalorijska vrednost savršeno se uklapa u svaki vid ishrane.

Svaki iskusni kuvar reći će vam da je važno da procedite tikvice pre pripreme kako ne bi pustile previše vode na jakoj temperaturi. Iseckajte tikvice na kockice, posolite, stavite u šerpu sa rupicama, cediljku, a ispod stavite posudu. Ostavite tikvice da odstoje sst vremena, pa ih onda pripremite.

Evo recepta za brz veganski ručak sa tikvicama:

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 300 g šampinjona
  • 2 crna luka
  • Začini (biber, so, mirođija, bosiljak) - po želji

Priprema:

Iseckajte na kockice i ostavite tikvice da se procede. Iseckajte crni luk i propržite ih na ulju. Iseckajte šampinjone i tikvice, pa dodajte u luk. Začinite sa solju, biberom, mirođijom i bosiljkom. Sklonite sa vatre i poslužite uz sezonsku salatu.

Izvor: Lovesensa