Sastojci:

  • 1 l vode
  • četvrtina šoljice sirovog smeđeg šećera
  • 1 kašika senča zelenog ili crnog čaja čaja
  • pola šoljice gotovog kombuha napitka
  • komadić kombuha gljive

Priprema:

Zagrejte vodu skoro do vrenja, sklonite je s ringle, dodajte listiće čaja i poklopite. Oko 15 minuta kasnije procedite, dodajte šećer i dobro promešajte. Pričekajte da se čaj dobro ohladi pa ga prelijte u veću teglu širokog grla.

5 zaštitnika imuniteta o kojima se ne piše dovoljno...

Dodajte kombuha napitak i komadić gljive, otvor tegle zatvorite papirnim ubrusom ili gazom i čuvajte na tamnom mestu oko 7 dana. Probajte, napitak bi trebalo da je blago kiseo i lagano gaziran. Ako više volite kiseliju kombuhu, sačeakjte još nekoliko dana.

Mudra Shiva Linga: jača pranu i stvara rezervoar energije...

Prelijte u tegle ili boce, a pola šoljice napitka i gljivu koristite sledeći put. Proceđenu kombuhu možete dodatno da aromatizujete dodavanjem osušenog voća, komadića svežeg đumbira, biljnih čajeva... Dnevno možete piti onoliko koliko vam odgovara, a jedna čaša na dan tokom nedelje dovoljna je da osetite dobrobit ovog tonika.