Kad pojedete narandžu ili limun, iseckajte koru i ostavite je da se osuši. Idealno bi bilo da je isečete u tračice, sameljete u mlinu za kafu ili u blenderu.
Opšte je poznato koliko je vitamin C značajan za imunitet. Međutim, kada ga kupimo u apoteci ne znamo sa sigurnošću šta sadrži, jer se pravi od krompira koji je najčešće genetski modifikovan. Zbog toga Irena Motika, stručnjak za dansku terapiju, predlaže da ga sami napravimo i otkriva jednostavan recept.
- Kad pojedete narandžu ili limun, iseckajte koru i ostavite je nekoliko dana da se osuši. Idealno bi bilo da je isečete u tračice, pa sameljete u mlinu za kafu ili u blenderu. I dobili ste savršeno prirodan vitamin C, koji sadrži i enzime za bolju apsorpciju. Uzimajte ga svako jutro - savetuje Irena.
Idealno je da koristite organski gajeni limun, ali ako niste u mogućnosti, voće koje kupite pre upotrebe potopite u rastvor sode bikarbone. Ostavite 15 minuta i posle toga dobro isperite.
Izvor: Novosti
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!