Sastojci:

  • 2 krastavca
  • manja glavica zelene salate
  • sveže isceđen sok od pola limuna
  • 2 čena belog luka
  • pola avokada
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so i sveže mleveni biber
  • 1 kašika sveže mirođije ili 1 kašičica sušene

Priprema:

Krastavce operite, ogulite, očistite od semenki i isecite na kockice. Salatu dobro operite i isecite na manje komade. Iseckane krastavce i salatu stavite u blender, dodajte limunov sok, luk i 2 čaše hladne vode.

Miksajte tako da dobijete glatku smesu pa dodajte narezanu polovinu avokada i maslinovo ulje pa još kratko miksajte srednjom brzinom. Ako je supa pregusta, dodajte još vode, pa posolite i pobiberite po ukusu i umešajte mirođiju.

Zdravi recepti: Tajlandska supa sa kokosovim mlekom, lososom i klicama...