Kombinacija kokos, jabuke, banane i kakao praha - recept za tortu sa najfinijom teksturom i ukusom koji osvaja!

Pročitajte još:

ČUVENA ČOKOLADNA TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA: posno, brzo i lako (RECEPT)

Sirova čokoladna torta: recept za kremastu poslasticu bez pečenih kora

Omiljena čokoladna torta za Božić: kako se pravi nezaboravna čoko mus poslastica (RECEPT)

Sastojci:

  • 1 manja jabuka ili pola banane
  • 60 g kakaa
  • 20 g (4 kašike) kokosa
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 kašika praška za pecivo bez aluminijuma
  • čips od kokosa za posipanje (po želji)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a manji kalup za tortu (od oko 18 - 20 cm) obložite papirom za pečenje. Jabuku očistite i smiksajte pa odmerite 125 ml pirea (ili zgnječite bananu). U posudi dobro pomešajte kakao, kokos, smeđi šećer i prašak za pecivo.

Umešajte voćni pire pa smesu stavite u pripremljeni kalup za pečenje i poravnajte površinu te, ako želite, pospite čipsom od kokosa, odnosno krupno narendanim kokosom. Pecite 20 do 25 minuta pa ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja i posluživanja.