Sastojci:
Kora:
- po 50g kokosovog brašna, oraha, lešnika,
- badema, indijskog oraha (ukupno 250-300g)
- 12 očišćenih urmi
- malo esencije vanile
- dve kafene kašike kakao praha
- Fil:
- 300ml kokovosovog mleka
- (ili bilo kojeg drugog koje koristite)
- 100g kakao praha
- 50ml meda ili javorovog sirupa
- jedan zreli avokado
- jedna banana
- supena kašika kikiriki putera
- Preliv:
- 70g otopljene crne čokolade
- malo putera (ili ulja)
Priprema:
Sve sastojke za koru sjediniti i dodati malo vode ako je previše gusto.
Pritisnuti na dno pleha za torte i staviti u frižider da se hladi.
Sve sastojke za fil samo stavite u blender i miksajte dok ne dobijete jednaku pastu. Ako je previše retko dodajte još avokada, a ako je gusto još mleka.
Takođe, možete dodati malo nekog neutralnog kremastog sira.
Sipajte fil u modlu za tortu, i ostavite da se dobro ohladi. Na kraju ako volite prelijte sa malo otopljene čokolade sa puterom ili dodajte malo šlaga.
Izvor: N1
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša
Mesečni horoskop za mart 2025: Neko upada u emotivni ćorsokak, nekog čeka dobra zarada, ali i veliki trošak