Sastojci:
- 250g tikvica
- 500g plavog patlidžana
- 200g crvene paprike
- 200g zelene paprike
- 200g žute paprike
- 150g luka
- 2 čena belog luka
- 550g paradajza
- maslinovo ulje
- svež bosiljak (po želji)
Priprema:
Tikvice i patlidžan iseći na krupnije komade, utrljati so i ostaviti pola sata da odstoji. Kasnije isprati vodom i prosušiti ubrusom. Paprike iseći na krupnije komade. Prodinstati beli i crni luk zajedno u većoj šerpi.
Dodati povrće sledećim redom: paprike, patlidžan, tikvice i na kraju paradajz. Kuvati svako povrće dok ne omekša, pre nego što dodamo naredno. Kuvati na tihoj vatri. Treba da pustite da ispari višak tečnosti tako da jelo bude gusto. Dodati na kraju začine: so, biber, bosiljak.
Izvor: Zdrava hrana
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša