Sastojci:
- Za bazu:
- 60 gr oraha
- 60 gr pekan oraha
- 100 gr urmi (očišćenih od koštica)
- 4 kašike sirovog kakao-praha
- malo morske soli
- 1-3 kašike vode (opciono)
Za fil:
- 200 gr sirovih indijskih oraha, namočenih u vodi
- 40 gr kokosovog ulja
- 50 ml vode (filtrirane, po mogućstvu)
- 100 gr javorovog sirupa
- 1 kašika mint ekstrakta
Za ukrašavanje:
Rendana crna čokolada (70% kakao sadržaja)
Priprema:
U blenderu izmešajte orahe, urme, kakao i so pa mešavinu umesite tako da se sjedini i počne da sama pada sa prstiju. Ako je previše suva, dodajte malo vode. Stavite po malo mešavine u svako udubljenje silikonskog kalupa i poravnajte.
Za fil, ostavite indijski orah sat vremena u toploj vodi, na sobnoj temperaturi, ili u frižideru preko noći (6-8 sati) ocedite dobro a zatim u blenderu izmešajte indijski orah, otopljeno (ali ne vruće) kokosovo ulje, vodu, javorov sirup i mint ekstrakt. Izmešajte tako da dobijete glatku smesu.
Sipajte preko osnove od oraha, lupite kalup par puta da se fil lepo poravna i stavite u zamrzivač sat-dva. Zamrznute mini čizkejkove preručite na posudu za služenje, ostavite u frižideru da se olako odmrznu pa ih servirajte ukrašene rendanom čokoladom i listićima sveže nane.
Izvor: Lovesensa/ Pureella
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša