Mars od 4. oktobra dobija primese Vage i tako će biti sve do 19. novembra. Ovo nije najbolja pozicija za planetu koji je zadužen za aktivnost, inicijativu, za našu pokretačku energiju.

Umesto da se kreće prema cilju i ostvaruje započeto, ovaj Mars bi mogao upadati u dileme. Odlagati aktivnost, važe između dve opcije njemu jednako dobre, a potom ima utisak ako izabere jednu da je nešto propustio ili izgubio. Zato dugo "Vaga", često odustaje od obe opcije i propušta neke prilike.

Vaga je u astrologiji zadužena za odnose s drugima, kako bračne, ljubavne, tako i za poslovna partnerstva. Zato će ta područja u narednih više od mesec dana biti jako aktivna i prepuna promena. Od novih početaka, do svađa i razilaženja, sve zavisi od toga kako je on položen i aspektiran u vašoj natalnojkarti.

Protivrečnost ovog položaja je u tome što je Mars simbol rata i borbenosti, a sada će se kretati znakom koji se zalaže za mir i kompromise. Reč je o miroljubivom ratniku, ali sve dok ne izgubi strpljenje. Tada postaje vrlo nezgodan i više se koristi pasivnom agresijom, nego direktnim napadom.

Pitanja vezana uz pravdu, pravne postupke, lepotu, veze, brak i bračnog partnera biće dominantne.

PageBreak

Horoskop za eksploziju strasti i teške odluke: evo šta nam donosi Mars u Vagi (do 19. novembra 2019.)
Foto: Shutterstock horoskop-za-eksploziju-strasti-i-teske-odluke-evo-sta-nam-donosi-mars-u-vagi-do-19-novembra-20193

Šarmiranje, zavođenje, delom i romantični porivi obojiće naše odnose s osobama suprotnog pola. Novi počeci odvijaće se nešto sporije, ali sve bi mogla ubrzati jaka strast, postojanje fizičke privlačnosti.

U svojim aktivnostima i odlukama češće uzimamo u obzir kako će na to reagovati drugi ljudi. Više činimo zbog drugih i u ime odnosa jer imamo utisak da ćemo i mi na taj način biti zadovoljeni. Treba nam publika i potvrda drugih, inače imamo utisak da su naša dela ostala neprimećena.

I tokom ovog tranzita potrebno je više strpljenja i prema sebi i prema drugima. Ako očekujete od drugih da budu ispravniji u svojim postupcima i da pokažu šta žele, mogli biste se razočarati. Možda će se druga strana boriti s nekom odlukom i nesposobnostima da je donese.

I suočite li se u ovom periodu sa problemima u jednom odnosu, tražite miroljubiva rešenja. Ali ih, tražite, nemojte se ponašati kao da oni ne postoje. Ono što se sada ne reši moglo bi buknuti, eksplodirati nakon što Mars uđe u znak Škorpije, od 19. novembra.

Astrolog: Julijana Oremović