Kada spomenemo retrogradnufazu bilo koje planete, odmah nas ovaj pojam asocira na izazove, nevolje, kašnjenja i greške. Međutim, retrogradni Saturn deluje pomalo drugačije - njegova glavna uloga je da sprovodi u dela Zakonkarme.

Ovaj aspekt donosi karmičke kazne ili nagrade, u odnosu na pozitivna i negativna dela iz prošlosti. Iako će za neke naplata karme do 10. oktobra biti izazovna, nekima će doneti dugo očekivane plodove truda i nagradu za dobra dela. 

Evo koja 3 znaka očekuju dobra karma, ljubav, sreća i darovi neba za vreme retrogradnog Saturna (od 23. maja do 10. oktobra):

Ovan

Očekuje vas pozitivan preokret na polju porodice. Sav vaš trud da se reše neki stari konflikti donosi nagrade u vidu bolje komunikacije i pomirenja. U finansijskom smislu može doći do povećanja bogatstva i rešavanje starih dugova, dok je u ljubavi zapisan dobar put. Mnoge Ovnove očekuje lep početak na romantičnom planu. Promene navika donose dobro zdravlje. 

Blizanci

Pred vama je miran i stabilan eriod od nekoliko meseci. U prijateljskim i porodičnim odnosima očekuje vas rešenje mnogih situacija i napokon vidite ko zaslužuje da bude deo vašeg života. Na ljubavnom planu zvezde vam donose nagrade. Parovi koji su prošli kroz mnoge teškoće, sada će imati harmoničan period sa pojačanom bliskosti i osećajem strasti. Stabilna situcija sa novcem i dobra organizacija finansija donosi vam mogućnost da uložite u svoj posao.

Ribe

Posebno ćete uivati u Saturnovoj energiji, jer vas podstiče da više mislite na sebe. Tokom ovog perioda možete rešiti neke odnose iz prošlosti. Moguće je da će se pojaviti stari prijatelj ili partner i doneti osveženej u vaš život. Vreme je za praštanje i kidanje karmičkih čvorova. Može doći do naglog povećanja prihoda i napredovanja u karijeri. Usvajanje dobrih anvika poput vežbanja donosi vam bolje zdravlje i veće samopouzdanje.

Izvor: Sensa